Com fer el kèfir d’aigua?

El kèfir es produeix gràcies la fermentació dels lactis a través dels fongs i de les bactèries.

El seu aspecte, tal i com es pot apreciar a la fotografia, és com una espècie de grànuls de color blanc.

Hi ha dos tipus de kèfirs, el d’aigua i el de llet. Ambdós contenen la mateixa micro-flora però estan adaptats a substàncies diferents.

Per tal de fer kèfir d’aigua només cal que passeu per Dietètica Maite i us en donarem totalment de forma gratuïta els nòduls necessaris per fer-lo.

Per la seva realització s’han d’usar sempre envasos de fusta, de vidre o de plàstic perquè aquests tipus d’envasos no afecten a les bactèries.

Ingredients:

Es necessita un litre d’aigua, tres cullerades soperes de nòduls de kèfir d’aigua, mitja llima, una figa seca i tres cullerades soperes de sucre integral.

Necessitarem un pot amb la boca ampla que no sigui de metall i una cullera de fusta.

Preparació:

Al recipient que hem triat hem de posar el litre d’aigua que no ha de ser de l’aixeta i també hem de posar tots els ingredients que he indicat anteriorment.

Amb la cullera de fusta hem de remenar bé aquest recipient per tal que es mesclin tots els ingredients.

Tapem l’envàs i el deixem durant dos o tres dies a temperatura ambient. Al cap d’aquest temps hem de separar el líquid dels nòduls.

D’aquesta forma el líquid ja està llest per veure i el podem posar a la nevera.

Els nòduls pots tornar a usar-los per tal de repetir el mateix procés i obtenir més kèfir d’aigua.

Propietats beneficioses del kèfir:

El kèfir afavoreix la digestió, millora els problemes d’estrenyiment, és útil en casos d’asma, millora l’artritis, és de prevenció per al càncer, millora la hipertensió arterial. És un bon regulador de la flora intestinal i estimula el sistema immunològic